La ce se refera o dieta corecta

Daca iti doresti o scadere ponderala respecta fiziologia umana si nu urma reguli fanteziste in dorinta de a scapa de kilogramele acumulate in timp. In primul rand nu ai voie sa slabesti mai mult de 3-4 kilograme pe luna. In grasimea acumulata in corp se afla toxine pe care le-ai ingerat de-a lungul timpului. La o slabire accelerata, acestea intra in corp si se produce autointoxicatia.

Pe de alta parte nici o dieta corecta nu se refera doar la carne, doar la fructe, cereale ci la conditia noastra de omnivori. Asadar, dieta corecta inseamna si cartofi, si poate, si carne, si oua si furcte, legume si seminte. Cel mai bun regim alimentar inseamna cel recomandat in prediabet, care, de fapt nu este un regim, ci respectarea tuturor datelor organismului uman.

Regulile unei diete corecte
Conform unui sfat scris de catre Dr. Slabescu pe blogul sau personal www.slabescu.ro dimineata se consuma cea mai mare parte de alimente si acestea ar trebui sa fie preponderent glucide si lipide de calitate. Micul dejun corect consta in cereale, fructe proaspete sau uscate, seminte, cafea, ceai (vezi pe www.slabescu.ro un exemplu de mic dejun recomandat de insusi Slabescu) toate acestea indulcite doar cu miere, zaharul se exclude din start. Glicemia trebuie mentinuta in timpul dietelor, asadar se recomanda o masa bogata in fructe la ora 10 seara dar nu mai tarziu.

Pranzul trebuie sa contina proteine de calitate – carne, oua, branza doar in combinatie cu legume si in nici un caz cu cartofi. Toate acestea nu se prajesc. Singurul ulei permis este cel adaugat in salata, ideal ar fi sa fie presat la rece.

Iar cina poate sa insemne, paradoxal, paste, dar nu din faina alba. Pastele sa fie din grau dur, integral combinate spre exemplu cu un piure de dovlecel, cu rosii si busuioc sau un peste cu salata sau chiar salata orientala cu legume si cartofi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *