Cat costa o locuinta in Bucuresti, in functie de zona?

Poate unul dintre cele mai importante criterii atunci cand luam in considerare achizitionarea unei locuinte in Bucuresti este zona in care este amplasata. In functie de zona, si pretul apartamentelor sau al caselor variaza. Dupa cum bine stim, o locuinta in „buricul targului” , unde toate seriviciile si institutiile sunt in imediata apropiere va costa de cateva ori mai mult decat o locuinta in partea marginala a Bucurestiului. Astfel, potrivit imobiliare.net , locuintele cele mai cautate in Bucuresti se afla in sudul acestuia, pentru cei cu venituri medii, pe cand nordul Bucurestiului este preferat de cei cu venituri mai mari, peste medie.

„Locuintele din zona de sud a Capitalei sunt cautate de persoanele care au un buget restrans si care se gandesc la multe aspecte pana se hotarasc sa cumpere (spre exemplu: costurile de intretinere si amplasarea locuintei in apropierea mijloacelor de transport).
In cazul clientului interesat de zona de nord, profilul acestuia arata total diferit fata de cel care doreste o locuinta in sud. Cei care vor un apartament acolo sunt interesati de zona. Pentru ei nu conteaza foarte mult mijloacele de transport pentru ca se bazeaza foarte mult pe masina personala”
, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

In partea de sud a Bucurestiului, majoritatea apartamentelor sunt construite inainte de anul 1990, insa tototdata exista si locuinte mai noi, ridicate recent, cu suprafete utile mai mici, special pentru a se incadra in programul guvernamental „Prima Casa”. De exemplu, cu 20.000 de € se poate achizitiona o garsoniera intr-un imobil recent construit, cu o suprafata utila de 26 de metri patrati, complet finisat si situat la o distanta de aproximativ 5 minute de mers pe jos pana la Soseaua Oltenitei.

Pentru cei cu un buget ceva mai maricel, la 38.000 de € pot gasi in zona de sud un apartament cu doua camere, cu o suprafata utila de 40 de metri patrati sau, pentru aceeasi suma, poate fi luata in calcul si achizitionarea unei garsoniere in zona de nord a capitalei.

Pentru cei care isi doresc un apartament cu 3 camere in cele mai bune conditii, in zona de sud, acestia vor trebui sa scoata din buzunar nu mai putin de 50.000 de €. Tot pentru aceeasi suma, se poate achizitiona un apartament cu 2 camere in nordul Bucurestiului. Depinde de preferintele fiecaruia.

Bineinteles, ca in orice zona, exista si exceptii de la regula. De exemplu, in zona de sud, preturile garsonierelor pornesc de la 9.000 de € si pot ajunge pana la 60.000 de €. In cazul apartamentelor cu doua sau trei camere, preturile pornesc pentru cele cu doua camere de la 18.000 de € si pot ajunge pana la 96.000 de €, iar in cazul celor cu trei camere, pornesc de la 21.500 de euro si pot ajunge pana la 139.000 de euro.

In zona de nord a capitalei, preturile pentru garsoniere pornesc de la aproximativ 24.500 de euro si pot ajunge pana la 125.000 de euro. In cazul apartamentelor cu doua camere din zona de nord, preturile acestora incep de la 40.000 de euro si pot ajunge la 270.000 de euro, iar pentru cele cu trei camere, pretul acestora incepe de la 47.000 de euro si ajunge pana la 590.000 de euro sau chiar mai mult.

In concluzie, daca doriti sa cumparati sau sa vindeti o proprietate imobiliara, agentia Aisiel va sta mereu la dispozitie cu o echipa de profesionisti care va vor indruma sa faceti alegerea corecta.

imobiliare-bucuresti

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *